BIO A MAGYAR MENZÁKON IS?
Egyre többször esik szó az ökológiai gazdálkodásból származó, vagyis bio alapanyagok felhasználásáról a közétkezetésben.
Nem hiába, hiszen tudjuk, hogy a legkiszolgáltatottabbaknak, fejlődésben lévő gyermekeinknek, betegeknek és idős embereknek lenne a legfontosabb, hogy szermaradványoktól mentes alapanyagokból összeállított étrendet kapjanak egészségük megőrzése vagy éppen visszanyerése érdekében.
Sok országban látunk már jó példákat. Az agrártermelésével is kiemelkedő Dániában a közétkeztetésben felhasznált alapanyagok közel 50%-a már minősített bio.
És bár hazánkban is egyre nő az igény a fenntartható gazdálkodásból származó, megbízható élelmiszertermékek iránt, még sokat kell tennünk a tudatos, hosszútávon is fenntartható táplálkozási szokásaink fejlődése érdekében.
Éppen ezért örömmel fogadtuk a hírt, hogy a közétkezetésbe kerülő alapanyagok minőségéről, és többek között a bio élelmiszerek bevonásáról itthon is elindult a párbeszéd.
A teljes cikket itt éritek el: