“Az ősgabonákban van a jövő!”
Több mint hetvenen fogadták el meghívásunkat, köztük a magyarországi kovászos kenyér iparágának megteremtője, Vajda József pék is.
Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet szakmai napja
Az ipari termelés kiirtotta őket, az ÖMKi pedig újra felszaporíttatta: az aratás előtt néhány nappal alakor, tönke és tönköly táblákban jártunk, és kutatói on-farm hálózatunk egyik felvidéki tagja, a gabonatermesztéssel is foglalkozó Biocentrum Biogazdaság központjában tartottunk szakmai találkozót kutatók, gazdák, molnárok és pékek bevonásával a tájfajta ősgabonák újrafelfedezésének lehetőségeiről. Több mint hetvenen fogadták el meghívásunkat, köztük a magyarországi kovászos kenyér iparágának megteremtője, Vajda József pék is. Nem csak szerinte lehet komoly jövője a tájfajta ősgabonáknak.
Nézzétek meg videóriportunkat!
https://youtu.be/g0lN6LBrED0